Raw. Vegan. Double-cold pressed. Slow juiced. Help?!

 

What the juice?!

Wie had gedacht dat de wereld van de juices zo ingewikkeld kon zijn?! Het lijkt wel alsof er elke dag weer nieuwe methodes ontstaan om sapjes klaar te maken. Ook wij zijn schuldig aan een beetje #vakjargon te gebruiken. Want wat wij maken, beschrijven we als raw, cold-pressed juice shots. In deel 1 van deze blogserie ‘What The Juice?!’ leggen we jullie de basis van ons bestaan uit: de juice shot!

Juice shots

Om te beginnen met de basis: wat maakt van een juice shot een juice shot?
We zullen maar ineens de desillusie van de tafel vegen. In juice shots zit géén alcohol (iedereen nu gezamelijk: BOE! BOEEEE!). Haha. Nee, dat is dus een veelvoorkomende eerste misvatting. We gaan je absoluut niet tegenhouden om onze juice shots te mixen met je alcohol naar keuze (drink met mate, en laat ons later weten hoe het was), maar we houden onze sapjes steeds 100% alcohol-free.

Het woordje shot slaat hier terug op de grootte van de flesjes. Groot genoeg om 100 ml sap te dragen, klein genoeg om in één teug leeg te drinken. Hoewel de meesten er liever nog een beetje langer van genieten. 😛

Gingerwald+juice+shots+-+flavours+%26+colours
 
 

Wat zit er in zo’n shots? “Zijn dat dan van die gembershots dat jullie maken?” krijgen we ook super vaak te horen. We geven toe dat onze naam hier een beetje verwarrend kan zijn. Ja, we houden énorm veel van gember en het blijft stiekem ons favoriete ingrediënt. Een gembershot is wél iets helemaal anders.


De gembershot

De gembershot is een populaire, trendy shot met “puur” gembersap. Of dat is toch wat je denkt dat het is. Ook wel eens een wellness-shot genoemd, pakt dit shotje inderdaad veel gember voor een kleine hoeveelheid (vaak slechts 50 ml!). Ook al staat er ‘ginger shot’ op de verpakking, zal dit echter nooit bestaan uit puur gembersap. Dat zou gewoonweg niet te drinken zijn. Vaak wordt er nog appel-, citroen- en/of limoensap aan toegevoegd. Veel anders dan een Gingerwald shotje is het toch eigenlijk niet dan, alhoewel wij nooit de term wellness-shot zouden gebruiken 😄. Met een gemiddeld percentage van 25% gembersap, zullen deze wel net ietsje straffer zijn dan de onze - en wij moeten soms al wel eens kuchen van de pittigheid van bijvoorbeeld onze Ushuaia!

De populariteit van de gembershot is duidelijk nog steeds in stijgende lijn. Die hoge piek dat je ziet in 2016 kwam er na dat Selena Gomez vertelde dat ze elke dag een ginger shot bij het onbtijt drinkt! Statistiek onttrokken uit Google Trends.

De populariteit van de gembershot is duidelijk nog steeds in stijgende lijn. Die hoge piek dat je ziet in 2016 kwam er na dat Selena Gomez vertelde dat ze elke dag een ginger shot bij het onbtijt drinkt! Statistiek onttrokken uit Google Trends.

De Gingerwald juice shot

Wat is dan het grote verschil tussen een Gingerwald juice shot en een gembershot?

Eerst en vooral zit niet in elke Gingerwald juice shot gember. We leveren steeds (twee keer per week) 3 verschillende juice combo’s, en zullen altijd zien dat er één sapje in zit zonder gember. Niet iedereen is fan van die pittige wortel en dat begrijpen we!

Wat er dan wel steeds in zit? Een of andere combinatie van groenten, kruiden en fruit. Steeds superverse ingrediënten in zijn puurste vorm. Meestal op basis van appel-, ananas-, limoen- of citroensap, maar vaak aangevuld met minder conventionele smaken zoals boerenkool, rode biet en spinazie.


Zo, de kop is eraf. In volgende blogberichten zullen we nog meer juicy terminologie uit de doeken doen. Zo zullen we je het verschil uitleggen tussen double-cold-pressed en ‘gewoon’ cold-pressed en proberen we de verwarring de wereld uit te krijgen door te verklaren wat ‘raw’, ‘vegan’, ‘gepasteuriseerd’ en ‘ongepasteuriseerd’ betekenen. Hang tight en tot de volgende!

Cheers!