Crowdfunding? Wa's da?!

 
crowdfunding.jpg
 
 
 

Vele handen maken licht werk. Team work makes the dream work. Ieders een steentje bijdragen. De spreekwoordfanaten hebben nu al een beter beeld van wat een crowdfunding actie inhoudt. Voor de rest leggen we het hier in meer klare taal uit.

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is een Engelse term die bestaat uit twee delen

  1. Crowd - menigte

  2. Funding - financiering

Zet de twee samen en je krijgt: de financiering door een menigte.

Hoe verloopt zo’n actie?

Een crowdfunding actie begint meestal met een briljant idee van een minstens even briljante ondernemer. Het enige probleem is: dit idee heeft een serieus prijskaartje.

Gelukkig heeft elk probleem een oplossing. De oplossing hiervoor? Een crowdfunding platform! Op dit online platform pen je al de details neer over jouw concept en voegt er vaak een promotionele video aan toe. Vervolgens kan iemand, letterlijk eender wie, je idee steunen door middel van een financiële bijdrage. Het bekendste voorbeeld wereldwijd van zo’n platform is Kickstarter, waar Virtual Realitybril Oculus of het hilarische gezelsschapsspelletje Exploding Kittens zijn start kende. In België kennen we voornamelijk HelloCrowd! als een van die platformen.

Dus ik geef mijn geld aan iets en krijg er niets voor terug?

Maar, nee jong! Bij elke bijdrage hoort een reward - een cadeautje- dat je in de plaats voor jouw bijdrage krijgt. Hoe meer je bijdraagt, hoe waardevoller je reward. Maar je kan natuurlijk ook volledig de barmhartige samiritaan spelen en bijdragen zonder iets in ruil te krijgen. Je steunt namelijk vooral iemand omdat je gelooft in het idee en gelooft dat dit idee ook kan slagen.

Waarom heeft Gingerwald het hier ineens over crowdfunding?

Dat is niet zomaar, nee. Wij beginnen namelijk op 4 april zélf met onze eigen crowdfunding actie! Ook al zijn we al een bestaand merk, we voelen meer en meer dat niet alleen bedrijven snakken naar een gemakkelijk en gezond alternatief. We horen al een tijdje van overal stemmetjes die roepen “wanneer kan ik dat nu eens proeven, die Gingerwald shotjes”. We hopen dus genoeg op te halen dat we een hele extra productiecyclus kunnen starten, meer personeel kunnen aannemen en extra materiaal kunnen aanschaffen om ook tot bij jou thuis te leveren.

Meer details over onze crowdfunding actie vind je op www.ulule.com/gingerwald

 
Jan VerhoevenComment