'Een rood Gingerwaldje' a day, keeps the doctor away

 

Een doel voor Gingerwald in 2022: een pure rode bietensap in een shotvorm!

We horen het u al denken: euhhh waarom net? Daar zijn enorm veel redenen voor.

Na veel research zijn we meer dan overtuigd dat deze drank ons assortiment kracht moet bijzetten. In deze blog willen we jullie dan ook overtuigen waarom een Gingerwaldshotje met rode biet het drankje zal zijn dat jij elke week in jouw ijskast zal willen hebben.

Het onderzoek naar rode biet is de afgelopen jaren enorm gestegen. Het is meermaals gebleken dat deze gewestelijke kroet een natuurlijke booster is. Veel studies tonen aan dat de rode biet rijk is aan anti-oxidanten, neuro-stimulatoren, versterkende en anti-hypertensieve stoffen.

🙌🏼 - ANTI-OXIDANTEN

Rode biet bevat dus veel anti-oxidanten. Iedereen kent het woord maar wat doen anti-oxidanten nu echt? Ze gaan hand in hand met de woorden vrije radicalen en oxidatie.

Oxidatie is een proces waarbij onrustige moleculen (vrije radicalen) stabiele moleculen (vaak DNA-cellen) gaan beschadigen waardoor belangrijke lichaamsprocessen beïnvloed kunnen worden. Vrije radicalen in ons lichaam ontstaan door alcoholgebruik, medicatie, stress,…

En wat is nu de rol van anti-oxidanten? Zij zorgen ervoor dat de vrije radicalen terug stabiel worden door een elektron af te staan. Veel gezonde voeding bevat dus deze life-savers, waaronder: RODE BIET!

🙌🏼 - ANTI-HYPERTENSIEVE STOFFEN

Hypertensie: verhoogde bloeddruk. Anti-hypertensieve werking: bloeddruk verlagende middelen.

Rode biet kan zorgen voor een verlaging van de bloeddruk doordat het rijk is aan kalium en calcium. Kalium controleert de afscheiding van het vocht via de nieren en de blaas waardoor het dus de bloeddruk kan reguleren. Ook bevat rode biet een hoog gehalte aan vitamine C die helpt om jouw vaten soepel en sterk te houden!

🙌🏼 - NEURO-STIMULATOREN

Rode biet bevat voedingstoffen (nl. kalium, calcium, …) die de prikkelgeleiding in het lichaam gaan stimuleren!

Naast deze 3 wonderwerkingen is rode biet nog tot veel meer in staat door het ENORME AANTAL VOEDINGSSTOFFEN dat het kleine knolletje bevat!

Leuk weetje: de Victorianen gebruikten rode biet om hun haar te verven! Nog een leuker weetje: de Gingerwallies gebruiken het om in shotvorm een energiebooster van te krijgen!

Kortom: RODE BIET IS LOVE, RODE BIET IS LIFE! ♥️