Schiphol is een gezond en duurzaam topplekje rijker

Source: eatly.nl

Source: eatly.nl

Schiphol, de Amsterdamse luchthaven, heeft er een duurzaam topplekje bij.


De Verspillingsfabriek is een initiatief van cateraar Bob Hutten. In 2015 richtte hij deze fabriek op waar zogenaamde verloren groenten een tweede kans krijgen in een fabriek in het Nederlandse dorpje Veghel.


Hun missie is om zoveel mogelijk groenten redden om er smaakvolle producten van te maken. Deze missie heeft hen in 2019 naar Schiphol gebracht, waar deze super lekkere groentjes - die er gewoon een beetje anders uitzien dan de anderen- met zowaar de hele wereld gedeeld worden. Deze buitenbeentjes worden in de vorm van soep geserveerd. Voor de rest kan je in de Soup & Bakery (de meer internationaal-vriendelijke naam van de Verspillingsfabriek) ook nog worstenbroodjes en koeken eten.


Ook bij Gingerwald laten we geen enkele groente of fruit achter gewoon voor hun looks. Want it’s not what’s on the outside that counts, it’s the juicy inside.


Bron: https://foodclicks.nl/nieuws/verspillingsfabriek-opent-eigen-locatie-op-schiphol.html


De Verspillingsfabriek: https://deverspillingsfabriek.nl/


 
Jan VerhoevenComment