Hoe produceren jullie je juice shotjes?

Cold-pressed

Het hele Gingerwald concept is gebaseerd op cold-pressed juicing. ‘Cold-pressed’ is een techniek waarbij hoge druk wordt uitgeoefend op voedingsrijke en verse ingrediënten door middel van een hydraulische pers. Deze enorme druk zorgt ervoor dat alle vitaminen, mineralen, enzymen en antioxidanten uit fruit, groenten en andere krachtbestanddelen worden geëxtraheerd. Door gebruik te maken van de cold-pressed techniek is er bijna geen lucht in contact met het sap. Dit zorgt voor langzame oxidatie en oplossing, zelfs als de celstructuur behouden blijft. Cold-pressed juicing is daarom de enige methode waarbij sappen zonder bewaarmiddelen en pasteurisatie kunnen worden gebottled, met behoud van alle vitaminen, voedingsstoffen én smaak. Bovendien kan door de cold-pressed techniek een veel grotere hoeveelheid sap in een klein flesje worden samengeperst.


Artisanaal

Gingerwald werkt nauw samen met de natuur! Van het veld tot het bottlen in een fles, alles wordt met de hand geplukt, gemaakt en gebotteld. We kiezen onze ingrediënten helemaal zelf, zodat we je de beste kwaliteit kunnen garanderen. Ook wordt alles met liefde gemaakt en zijn we enorm betrokken met het maken van onze handgemaakte juice shots. We geloven in een zo min mogelijke interventie en streven naar een transparant en eerlijk productieproces. Dat betekent natuurlijk ook dat we nooit additieven of conserveringsmiddelen gebruiken. Dus enkel juice en niets meer dan juice!


GEEN PASTEURISATIE

Alle fruit- en groentesappen die in de supermarkt te koop zijn, moeten worden verwerkt en behandeld om een langere houdbaarheid te waarborgen. Dit is een vereiste van de Voedselinspectie. Meestal gebeurt dit door toevoeging van conserveermiddelen en pasteurisatie. Pasteurisatie is een proces dat de houdbaarheid van dranken verlengt door schadelijke bacteriën te vernietigen door het product kort te verhitten. Hoewel dit vrij positief klinkt, vernietigt dit proces ook de vitaminen, enzymen en mineralen. Zelfs bij zogenaamde "lichte" pasteurisatie gaat een groot deel van de gezonde voedingsstoffen verloren. Bij het opwarmen van sap wordt maar liefst 30% tot 80% van de vitaminen en mineralen die het bevat vernietigd. Daarom kiezen we er bij Gingerwald voor om dit niet te doen.


DE VOORDELEN VAN VEZELS

Vezels zijn ideaal voor het reguleren en reinigen van je spijsverteringskanaal. Het kost echter veel energie voor je lichaam wanneer het de sap van de vezels moet scheiden. Door het drinken van cold-pressed juices geef je je spijsverteringskanaal een welverdiende pauze. Bovendien, aangezien je een gemiddelde vezelinname hebt bij je normale dagelijkse maaltijden, geven cold-pressed juices je de mogelijkheid om je directe opname van vitamines en voedingsstoffen te maximaliseren.


Waarom gebruiken jullie geen sapcentrifuge?

De sapcentrifuge is de meest voorkomende sapjesmaker in huis (en in vele juice bars). Deze apparaten extraheren sap met een snel draaiend metalen mesje dat tegen een gaasfilter draait, waardoor het sap via centrifugale kracht van het vruchtvlees/groentenvlees wordt gescheiden. Als het mes in deze sapcentrifuge draait, genereert het warmte en vernietigt het enzymen en micronutriënten in het proces. Terwijl cold-pressed juices zich na verloop van tijd op natuurlijke wijze beginnen te scheiden, begint de juice, geproduceerd in een sapcentrifuge bijna onmiddellijk te scheiden door voortijdige oxidatie tijdens het extractieproces. Sapcentrifuges produceren ook een sap dat meestal vrij schuimig is. Dat schuim bestaat uit luchtbellen, waardoor de juices blootgesteld worden aan voortdurend verlies van voedingsstoffen. Daarom kiest Gingerwald ervoor om een haudralische pers te gebruiken.

Wat maakt onze juice shots uniek?

100ML flesjes

De Gingerwald shotjes zijn een snelle, gemakkelijke en efficiënte manier om je gezonde routine op te krikken. Al het beste van wat de natuur te bieden heeft, geperst tot een kleine hoeveelheid supergezonde juice dat je in een oogwenk opdrinkt voor een onmiddellijke verbetering van je gezondheid en prestaties. In één 100ml-shot is het equivalent van 300 gram groenten en fruit aanwezig in de vorm van pure vitaminen en voedingsstoffen, wat dicht bij de aanbevolen hoeveelheid van dagelijkse groente- en fruitinname ligt.

VOORTDUREND VARIËRENDE INGREDIËNTEN

Gingerwald streeft er niet naar om wereldberoemd te worden voor de beste en lekkerste sapjes (hoewel dit een wedstrijd zou zijn waar we graag in mee zouden dingen😉). In plaats daarvan bieden wij je graag een grote variatie aan groenten en fruit dat je anders misschien niet in zijn pure vorm zou consumeren.

Bovendien geloven we in de kracht van deze variëteit. Volgens de 'Onafhankelijke gezondheidsorganisatie' "is het niet één bepaalde bioactieve stof die beschermt tegen kanker, maar is het de synergie tussen deze stoffen die bescherming biedt. Daarom is het goed om zoveel mogelijk te variëren met fruit en groenten".

LOKALE INGREDIËNTEN

We halen al onze groenten, fruit en kruiden van lokale markten om met de verste ingrediënten te werken. We kunnen (nog) niet beweren dat onze ingrediënten allemaal biologisch zijn, omdat dit onze enorme variëteit aan juice combinaties onder druk zou zetten.

Op dit moment hebben we meer dan 100 verschillende juice shotjes gecreëerd, met meer dan 60 verschillende ingrediënten.

Waarom gebruiken jullie PET-flessen?

We realiseren dat we nog geen 100% perfecte oplossing hebben (wat helemaal geen flesjes zou zijn), maar bij Gingerwald hebben we bewust gekozen voor recycleerbare PET-flessen om de volgende redenen:

  1. PET-flessen verbruiken minder energie om te produceren dan glas.

  2. PET-flessen verbruiken aanzienlijk minder energie om te recycleren dan glas.

  3. Aangezien PET-flessen veel lichter zijn dan glazen flessen (tot 9 keer), zijn ze gemakkelijker te verzenden, te vervoeren en te distribueren en verbruiken dus minder transportenergie.

  4. Onze juices worden 's ochtends geperst, direct gebotteld en per koeler naar zijn bestemming getransporteerd. Dit betekent dat er geen extra plastic of andere materiaalverpakkingen nodig zijn.

  5. Alle Gingerwald flessen zijn 100% BPA-vrij.

Toch streven we ernaar om in de toekomst nog groener te worden en zijn we altijd op zoek naar manieren om dit te verbeteren.

Wat is de houdbaarheidsdatum van jullie juice shotjes? Hoe lang blijven ze goed?

Deze vraag heeft geen eenduidig antwoord, elk juice shotje verschilt naargelang de ingrediënten ze bevatten. Zo blijft een sapje met citroen erin vaak langer goed, door de hoge aciditeit erin (good to know, toch?!). We voegen ook geen additieven toe die wel de houdbaarheid zouden verlengen, maar de nutriënten van onze sapjes zou aantasten.

Op onze flesjes staat telkens de houdbaarheidsdatum aangegeven. Deze is gebaseerd op een houdbaarheid van maximum 5 dagen: het aantal dagen waarin de meeste sapjes hun nutriënten bewaren.

Als je echter voor het volle effect van een vers sapje wil gaan, raden we aan het sapje binnen de 72 uur na levering te consumeren.

Let op: onze sapjes dienen steeds gekoeld bewaard te worden. Pro-tip: bewaar je sapjes in de diepvries om de houdbaarheid te verlengen of zelfs je eigen waterijsjes van te maken! Voor je dit doet, kan je wel best een milliliter of twee opdrinken of overkappen in een ander flesje zodat je juice niet begint te lekken doordat het uitzet tijdens het vriezen.

Kan ik mijn abonnement pauzeren?

Natuurlijk! Onze bedoeling is om gezondheid zo gemakkelijk mogelijk te maken. We willen je daarom niet laten betalen als je, zeg nu maar, 2 weken naar Marokko gaat. Op deze manier maken wij ook niet een surplus aan sapjes aan, zodat we niets van onze ingrediënten verspillen. Een win-win situatie voor iedereen dus.

Wat gebeurt het met het afval dat gingerwald produceert?

Wat gebeurt het met het resterende GFT dat er overblijft na een dagje persen? Gingerwald draagt graag zijn steentje bij! Daarom werken we samen met Afval Alternatief. Uniek in hun sector bieden ze een op maat gemaakte oplossing om het productie afval van Gingerwald te recycleren: 99% van het afval is immers pulp en plantaardig materiaal, dat via Afval Alternatief als biomassa wordt gebruikt ter opwekking van groene energie.

Verder werken we aan nog meer manieren om te verbeteren. We houden onze ogen bijvoorbeeld open voor bio-afbreekbare plastics. In de tussentijd is er een eigen Gingerwald recycleerbak in the making die volgens het Holle Bolle Gijs principe werkt. We plaatsen deze bij onze juice corners om ervoor te zorgen dat onze flesjes zeker niet bij het restafval terecht komen.Het antwoord dat je zocht niet kunnen terugvinden? Contacteer ons gerust en wij helpen je graag verder.