Jan, de founder van Gingerwald

Jan, de founder van Gingerwald

 
 
 

Over Gingerwald

door de bril van de ultieme gingerwallie en tevens founder: jan verhoeven

Ik zal hier maar ineens beginnen met enkele ietwat gênante feiten over mezelf. Of toch tenminste mezelf in het verleden. Ooit, in lang vervlogen tijden, werkte ik voor een multinational bedrijf als Sales Manager. Ik werkte lange dagen wat zorgde voor korte nachten. Mijn lichaam was een motor dat gedreven werd door pizza, red bull en koffie, anders kwam ik de dag gewoon niet door.

Nochtans had ik altijd wel de intentie om gezonder te leven. Ik heb dan op een gegeven moment ook mijn baas kunnen overtuigen om een fruitmand te laten leveren, maar na een weekje van succes zag ik toch altijd dezelfde mensen ernaar grijpen: zij die daarvoor ook al hun fruit mee naar het werk namen. Ook ikzelf greep er uiteindelijk niet meer naar. Indertijd leek dat gewoon zo veel moeite. Ofwel moest je je appel nog schillen en snijden, je appelsienen persen, je mandarijntje pellen… Kleine stappen, maar voor een workaholic toch een beetje tijdverspilling. Ook die smoothies van 50 cl bleven steeds halfleeg (nee, niet halfvol) op de hoek van mijn bureau staan.

Ik wist dat er een gemakkelijke manier moest zijn om toch een béétje gezondheid in mijn leven te schieten zonder dat dat precies een heuse commitment hoefde te zijn. Zo ben ik op het idee achter Gingerwald gekomen. Ik en mijn vriendin hebben dan een hydraulische pers laten overkomen, helemaal vanuit de Verenigde Staten en zijn meteen aan het juicen geslagen.

Dit was geen goedkoop idee. Verse, lokale groenten en fruit kosten wel wat en we wouden de juice corner ook zo kwalitatief mogelijk maken. Al een geluk konden we rekenen op de steun van KBC Start it en Bryo van VOKA. In 2018 zijn we dan terecht gekomen in The Birdhouse, die ons super veel steun en enorm veel inspiratie hebben geboden. Sindsdien is onze missie om iedereen, ook de non-health guru’s, hun portie gezondheid aan te bieden, alleen maar duidelijker geworden.

We zijn nu 2019 en zijn ons B2B-verhaal aan het uitbreiden naar een B2C-verhaal. Daarbij komen dus de leveringen aan de mensen thuis. Zo kunnen we nog meer mensen gelukkig maken met hun kleine dosis gezondheid. “


GINGERWALLIES WAAR WE MEE GEWERKT HEBBEN

 

JOBS

Wil jij ons team vervoegen? Hieronder vind je al onze openstaande vacatures.

Zoeken we niemand op dit moment? Laat dat je niet tegenhouden om toch je cv + motivatie door te sturen naar hello@gingerwald.be. Wie weet zien we je binnenkort in het Gingerwald team. ;)

 

VACATURE: Logistiek ALLROUNDER (M/V) 

Wil je mee helpen om van Gingerwald ‘the Nespresso of the Juices’ te maken?
Wij zoeken een logistieke rechterhand die even gevarieerd is als onze juice shots. Help jij ons met

 • de productie van onze cold-pressed juice shots
  o  bediening van onze machtige juice-pers
  o  labeling
  o  bedenken van funky en out-of-the-box juice combinaties

 • de levering van onze corners en sapjes naar onze klanten toe

 • bestellingen richting leveranciers

 • planning events 

Heb je een ‘gezonde’ interesse in cold-pressed juicing? Doe je al eens graag een ritje met de wagen (camionette) en heb je dus een rijbewijs B? Werk je graag met je handen en heb je de nodige power om onze houten corners te installeren? Kan je zelfstandig werken, m.a.w. ben je een plantrekker (in de positieve zin van het woord)?

 In dat geval biedt Gingerwald jou:

 • De kick om deel uit te maken van een groeiende start-up

 • Een 3/5 job, die in een later stadium full-time kan worden

 • Een werksfeer gericht op gezondheid en fun

 • Een inspirerende ervaring door de community van Gingerwallies exponentiëel te zien groeien mede door jouw enthousiaste skills, ideeën en bijdrage

Zin om er in te vliegen?
Stuur je cv en motivatie naar hello@gingerwald.be en we bespreken jouw en onze ideeën met, wat dacht je nu, enkele juice shots. Maybe we’ll juice you to join the Gingerwallie crew.  

P.S.: wonen in de omgeving van Lier is een plus. Kwestie van ’s ochtends niet van te ver te komen (en dus te vroeg op te staan 😉 )