Jan, de founder van Gingerwald

Jan, de founder van Gingerwald

 
 

Over Gingerwald

door de bril van de ultieme gingerwallie en tevens founder: jan verhoeven

Ik zal hier maar ineens beginnen met enkele ietwat gênante feiten over mezelf. Of toch tenminste mezelf in het verleden. Ooit, in lang vervlogen tijden, werkte ik voor een multinational bedrijf als Sales Manager. Ik werkte lange dagen wat zorgde voor korte nachten.

Mijn lichaam was een motor dat gedreven werd door pizza, red bull en koffie, anders kwam ik de dag gewoon niet door.

Nochtans had ik altijd wel de intentie om gezonder te leven. Ik heb dan op een gegeven moment ook mijn baas kunnen overtuigen om een fruitmand te laten leveren, maar na een weekje van succes zag ik toch altijd dezelfde mensen ernaar grijpen: zij die daarvoor ook al hun fruit mee naar het werk namen. Ook ikzelf greep er uiteindelijk niet meer naar. Indertijd leek dat gewoon zo veel moeite. Ofwel moest je je appel nog schillen en snijden, je appelsienen persen, je mandarijntje pellen… Kleine stappen, maar voor een workaholic toch een beetje tijdverspilling. Ook die smoothies van 50 cl bleven steeds halfleeg (nee, niet halfvol) op de hoek van mijn bureau staan.

Ik wist dat er een gemakkelijke manier moest zijn om toch een béétje gezondheid in mijn leven te implementeren zonder dat dat precies een heuse commitment hoefde te zijn.

Zo ben ik op het idee achter Gingerwald gekomen. Ik en mijn vriendin hebben dan een hydraulische pers laten overkomen, helemaal vanuit de Verenigde Staten en zijn meteen aan het juicen geslagen.

Dit was geen goedkoop idee. Verse, lokale groenten en fruit kosten wel wat en we wouden de juice corner ook zo kwalitatief mogelijk maken. Al een geluk konden we rekenen op de steun van KBC Start it en Bryo van VOKA. In 2018 zijn we dan terecht gekomen in The Birdhouse, die ons super veel steun en enorm veel inspiratie hebben geboden. Sindsdien is onze missie om iedereen, ook de non-health guru’s, hun portie gezondheid aan te bieden, alleen maar duidelijker geworden.

We zijn nu 2019 en zijn bezig met ons B2B-verhaal uit te breiden naar een B2C-verhaal.

Daarbij kunnen dus ook particulieren ook thuis genieten van hun portie gezondheid. “


GINGERWALLIES WAAR WE MEE GEWERKT HEBBEN

 

JOBS

Wil jij ons team vervoegen? Hieronder vind je al onze openstaande vacatures.

Zoeken we niemand op dit moment? Laat dat je niet tegenhouden om toch je cv + motivatie door te sturen naar hello@gingerwald.be. Wie weet zien we je binnenkort in het Gingerwald team. ;)

Gingerwald+summer+2019_c_The+Fresh+Light+197.jpg

Press it real good!

STUDENTEN VAN LIER!

Duurt de zomervakantie al te lang en denk je: “goh, heb ik nu echt nóg een maand vakantie? saai!”?. Gingerwald to the rescue: wij zoeken nog jobstudenten om het Gingerwald team te versterken in de maand augustus.

TITEL : Gingerwald Juicer

Jouw taak:

Begin jouw zondag- en/of woensdagochtend met 9 ton aan pure kracht. Jij hakt onze verse fruit, groenten en kruiden fijn en perst ze daarna door onze machtige juice pers. Jouw harde werk loont meteen: je ziet deze hoop ingrediënten vormen tot een heerlijk sapje waarmee je onze flesjes vult.

De locatie:

Het Supergeheim Gingerwald Hoofdkwartier te Lier.

Jouw profiel:

Ben jij ouder dan 16 jaar? Heb je genoeg wilskracht om niet al onze juice shots op te drinken voor we ze kunnen leveren? Geen ochtendhumeur (of werk je net extra goed mét dat ochtendhumeur)? Kan je je vrijmaken op zondag- en of woensdagochtenden in de maand augustus?

Stuur een mailtje naar hello@gingerwald.be met jouw gegevens / cv. Maybe we’ll juice you to become part of the Gingerwald crew. 🕺