JUICE SHOTS VAN HET VELD TOT BIJ JOU

 
 
giphy.gif

VAN HET VELD…

Dit verhaal begint bij onze partner, de Gebroeders Vercammen. Dankzij onze samenwerking, kunnen wij onze Gingerwallies de verste juiceshotjes aanbieden die je je maar kan voorstellen! Zonder toegevoegde bullsh*t, gewoon puur natuur. Of het nu venkel, selder, rode biet of boerenkool is, op hun velden vind je bijna het hele jaar door het totaalpakketje.

1041990746_9a5337f63a3c.jpg

DE GEBROEDERS VERCAMMEN

Ontmoet onze partners: Matthias en Jonas van het tuinbouwbedrijf de Gebroeders Vercammen te Koningshooikt. We werken al een tijdje nauw samen en zo maakt Gingerwald het cold-pressed en vers-van-de-pers verhaal écht waar.

Ze hebben van hun hobby hun beroep mogen maken en zo doen ze dus elke dag wat ze graag doen. Het is een groot familiebedrijf wat hen ook meteen uniek maakt.

appel2.gif

DE VOORBEREIDING

Over het voorbereidend werk kunnen we eigenlijk niet veel zeggen. Dat is omdat we helemaal niets toevoegen aan onze sapjes buiten het fruit, de groenten en kruiden die we die dag hebben binnengekregen. We wassen, schillen, snijden en hakken deze ingrediënten ter voorbereiding van de persing in onze machtige juice pers.

push1.gif

HET PERSEN

Onze juice pers is een machine met een kracht van meer dan 9 ton. We hebben deze helemaal laten overbrengen van de Verenigde Staten. In tegenstelling tot centrifugaal blenden, de techniek die wordt toegepast om bijvoorbeeld smoothies te maken, doen wij aan cold-pressing. Met een juice pers worden je ingrediënten helemaal platgewalst om zo het sap eruit te persen. Waarom doen we dat? Hierdoor is er: geen pasteurisatie, geen verhitting van de ingrediënten, geen oxidatie en dus ook geen vitamineverlies! Op drukke dagen kan hier tot 250 kg aan groenten en fruit geperst worden die op hun beurt verdeeld worden onder flesjes, oftewel shots, van 100 ml.

shots1.gif

ONZE SHOTS

Waarom nu eigenlijk die shots, en niet de gebruikelijke smoothie flessen van een halve liter?

Zo’n fles klinkt voor ons al meteen een heuse opdracht om helemaal leeg te drinken. En gezond zijn, dat moet je allemaal niet te moeilijk maken. Daarboven heb je al meer dan genoeg aan vitamines in die 100 ml (maar neem gerust nog een shotje hoor!).

seeyou.gif

… TOT BIJ JOU

Twee keer per week herhalen we dit proces met telkens drie verschillende juices. Deze smaken hangen af van het seizoen, waar we een hoop ingrediënten van hebben of gewoon waar we zelf eens lekker zin in hebben. Na het doorkrijgen van jouw bestelling worden ze gelabelled, ingeladen en vertrekken dan jouw kant uit. Het Gingerwald-team stippelt de kortste route uit van deur tot deur (of van deur tot leverpunt) en brengt deze de dag van het persen nog rond. Zo garanderen we steeds de meest verse juice shots.

 

Zin gekregen om onze juice shots te proeven?

Meer weten over hoe Gingerwald is ontstaan en onze founder?